Tagtársaink figyelmébe ajánljuk: Csaló hirdetések árasztották el a Facebookot

Fotó: Shutterstock

Adatlopó kártevőt próbálnak telepíttetni a felhasználók számítógépeire.

A Trend Micro biztonsági cég beszámolója szerint eddig súlyosan leszerepelt a mesterséges intelligencia iránti érdeklődést kihasználni próbáló csalások leállításában a Facebook, a közösségi oldalon hemzsegnek az OpenAI, a ChatGPT, a Google Bard, vagy éppen a Midjourney nevekkel visszaélő csalások. Az elkövetőek a mesterséges intelligenciás cégeket és szolgáltatásokat megszemélyesítve kártevők telepítésére próbálják rávenni az internetezőket, például ingyenes próbaverziót vagy kedvezményeket ígérnek, ám valójában böngészőbe mentett bejelentkezési adatokra és kriptopénztárcák egyenlegére utaznak. A Trend Micro olyan csalásra kitalált facebookos oldalt is talált, amely a Midjourney képgenerálót megszemélyesítve 1,2 millió követőre tudott szert tenni.

about:blank A csalók Facebookon feladott hirdetésekben és hamis oldalakon is reklámozzák a vírusok terjesztésére használt webhelyeiket. A támadó weboldalakról letöltött kártevőik gyakran jelszavazott archívumokban érkeznek, a belőlük kicsomagolt fájlokat elindítva történik meg a számítógépek megfertőzése, hacsak a vírusirtó le nem füleli még időben a rosszindulatú szoftvereket.

Forrás: origo.hu

https://www.origo.hu/techbazis/20230727-facebook-csalo-hirdetes-oldal-mesterseges-intelligencia.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator