Pakson átadták az ország legnagyobb naperőművét

Forrás: Süli János facebook oldala

Mintegy 8500 háztartás, azaz több mint 20 ezer ember villamosenergia-ellátását biztosítja a 9 milliárdos költséggel készült paksi naperőmű, melynek ünnepélyes avatását tegnap tartották. Az ország legnagyobb, 20,6 megawatt beépített kapacitású naperőműve az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. koordinálásával több mint 51 hektáros területen valósult meg Pakstól délre, az atomerőműtől néhány kilométerre.

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az átadón elmondta: Paks keddtől nemcsak a nukleáris, hanem a megújuló, ezen belül is a napenergia magyarországi központjává válik. MTI

A Süli János – Paks 2 beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, a Polgári Kisgazdák országos elnökségi tagja,  elmondta egyik előadásában: “Az energiaellátás biztonságát, valamint a gazdaságossági és a klímavédelmi szempontokat is figyelembe véve Magyarországnak nincs más alternatívája, mint atomerőmű építése, ugyanakkor a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, és a megújulókra is számít az ország áramellátásában.”