Bízunk a jövő emberiségében

Fotó agroinform.hu

Bízunk a jövő emberiségében – jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a KDNP Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű faültetési akciójának veszprémi állomásán szombaton.

Navracsics Tibor emlékeztetett: bő egy hónappal ezelőtt a KDNP úgy döntött, hogy minden vármegyében faültetési akcióval hívja fel a figyelmet a jövőről való gondoskodás fontosságára.
Aki fát ültet, az optimista, bízik abban, hogy az elkövetkező nemzedékek fogják annak gyümölcsét élvezni – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a faültetés azt is szimbolizálja, hogy a jelenben tesznek azért, hogy a jövő biztonságos és virágzó legyen.
Navracsics Tibor ismertette: a fákkal a veszprémi Szent László plébánia területén kis gyümölcsöskertet hoznak létre, és reményét fejezte ki, hogy a vármegye más területein is folytatódnak a hasonló faültetések.
A rendezvényen a közigazgatási és területfejlesztési miniszter mellett a térség több kormánypárti polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltje is részt vett, köztük Porga Gyula veszprémi polgármester és -jelölt, valamint Lasztovicza Máté tapolcai polgármesterjelölt.

Forrás: MTI, kormany.hu