Dobri Lajos értesítése alapján: Zalaegerszeg és Nagykanizsa között gyorsforgalmi út épülhet

Fotó: fertopart.hu

A Zalaegerszeget és Nagykanizsát összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építéséről egyeztetett a két város polgármestere csütörtökön.

Cseresnyés Péter, a dél-zalai város és térségének országgyűlési képviselője a találkozó után tartott nagykanizsai sajtótájékoztatón azt mondta: minden érintettnek érdeke a 74-es főút kiváltása egy új, kétszer kétsávos úttal. A két város így gazdasági és társadalmi szempontból is egy agglomerációt alkothat. A főúton most jelentős a teherforgalom, és a nyári szezonban nagyon sok az átutazó külföldi turista. Az út melletti települések élhetőbbé válhatnak, ha a járművek elkerülik őket – tette hozzá a politikus, az innovációs és technológiai tárca kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi államtitkára.    

A két város csak közösen érhet el sikereket, hiszen Zala megye gyakorlatilag egy régiónak, egy agglomerációnak számít

– mondta a képviselő.    

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a két város külön-külön kevés ahhoz, hogy felvegye a versenyt más magyarországi vagy külföldi régiókkal, csak szoros szövetségben érhetnek el sikereket. A leendő gyorsforgalmi út Zalaegerszeg és Nagykanizsa között egyfajta “köldökzsinór” lesz, amely biztosíthatja az együttes gazdasági erőt – mondta.    

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere (Fidesz-KDNP) is azt emelte ki, hogy Észak- és Dél-Zala – a két város mintegy 110 ezer lakosával – csak együtt lehet sikeres.     

Zala megye fejlődésében fontos szerepe van az idegenforgalomnak, és ezen belül az értékes népi örökség megőrzésének. – A kép jobb oldalán: Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, miniszterhelyettes; Középen: Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke, a Magyar Országgyűlés korelnöke; Bal oldalon: Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: zaol.hu

Az MTI kérdésére Cseresnyés Péter elmondta: a Zalaegerszeget és Nagykanizsát összekötő gyorsforgalmi út új nyomvonal kiépítését jelenti majd. Jelenleg a tervezés közbeszerzési kiírását készítik elő.

Forrás: MTI, portfolio.hu