Balatonfüredi közéleti műhely – Hazánkról, jövőnkről

A balatonfüredi Polgári Kisgazdák egy közéleti műhelyvita-sorozatot szeretnének elindítani a Magyar Hazánkról és a jövőnkről. Azt tervezzük, hogy a mindannyiunkat érintő kérdésekről hétről-hétre egy-egy szeletet tárgyalunk itt Balatonfüreden, és a kialakított véleményünket rendszeresen elküldjük a www.kpe.hu Honlap »Szervezeti hírek« rovatához.

A kérésünk az lenne a kedves Polgári Kisgazda Társainkhoz, hogy az adott témakörökben ők is fejtsék ki a véleményüket. Azt gondoljuk, hogy a 2022-es általános országgyűlési választásokra úgy is érdemes készülni, hogy a valóságról beszélünk.

Nekünk, a Fidesz-KDNP szövetségeseinek előnyösebb a helyzetünk mint az ellenzéki pártoknak, mert mi arról beszélünk, ami van, ami a valóság, és amiből a jövőnket tudjuk tovább építeni.

Sajnos az ellenzéki pártoknál rendszeresen láthatjuk, hogy mindig kitalálnak valami olyat, aminek semmi köze sincs a valósághoz. Ez bizony nagy energiát emészthet fel náluk. Például Gyurcsány Ferenc 2005-ben kitalálta: „Ha kettős állampolgárság lesz, akkor Magyarországra jönni fog a 22 millió romániai nyugdíjas”.

Nos, 2010-től van kettős állampolgárság Magyarországon, és azóta is ugye „jön is hozzánk” a „22 millió romániai nyugdíjas”. Ehhez a gyurcsányi gondolathoz például ajánlott olvasmány lehet a Dr. Csanda Elek által szerkesztett »Klinikai elmekórtan« című orvosi szakkönyv.

Izgalmas és életszerű, rövid és közérthetően megfogalmazott témakörökből felépülő műhelymunkát ígérünk. A balatonfüredi Polgári Kisgazdák rövidesen jelentkeznek az első témakörrel, amelynek a címe: Kérdések a Magyar Állam alapítása körül. (Dr. Paál Sándor (PhD) c. egyetemi docens, KPE Balatonfüred)