A következő napok időjárása

A napi napfénytartamot mérő meteorológiai műszer. - A kép forrása: amsz.hu

Pénteken délelőtt alapvetően napos időre számíthatunk, keleten lehet eleinte több felhő az égen. Csapadék nem várható.  Délután a napsütés mellett egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, ezekből helyi záporok is kialakulhatnak. Megerősödik az északnyugati szél. 16, 21 fokra számíthatunk.

Szombaton változóan, többfelé erősen felhős lesz az ég, egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős, borult lesz az ég. Szórványosan alakul ki eső, zápor, keleten néhol zivatarok is lehetnek. Viharos lesz az északnyugati szél. 8, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet, keleten lesz a melegebb.

Hétfőn folytatódik a felhős idő szórványos esővel, záporral. Az északnyugati szél viharos lesz. Kora délután 8, 18 fok várható, keleten a magasabb értékekkel.

Kedden felhős időre készülhetünk, csak rövid időszakokra bukkan elő a nap. Helyenként gyenge eső is előfordulhat. Erős lesz az északi szél. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Szerdán csökken, szakadozik a felhőzet, de keleten még mindig kialakulhatnak helyi záporok. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul. (Forrás: idojaras.hu)