Valiczkó Mihály értesítése alapján: Több mint 10 milliárdra pályázhatnak a cégek munkásszállások építésére

Forrás: Depositphotos
Valiczkó Mihály – A kép forrása: www.kpe.hu

A „Munkásszállások kialakítása” program forrásai keretében több mint 10 milliárd forintra nyújthatnak be pályázatot a vállalkozások, az önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok – jelentette be Bodó Sándor, az innovációs tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A program legújabb, hatodik kiírásában ismét a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást legalább 80 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához, visszatérítendő támogatást pedig a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A legutóbbi két kiírás során a rendelkezésre álló pénzügyi keretet többszörösen meghaladó összegű támogatási igényt nyújtottak be. A programhoz szükséges forrásokat az ITM biztosítja a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap terhére. A pályázat lebonyolítója az OFA Nonprofit Kft., a részletes dokumentáció a honlapjukon (http://www.ofa.hu) érhető el.

Forrás: napi.hu, Szepesi Anita