Valiczkó Mihály értesítése alapján: Március 1-től újul meg az ügyeleti rendszer Győr-Moson-Sopronban – Győrben a kórházba költözik a háziorvosi ügyelet

Fotó: Shutterstock

1830 a mentők új hívószáma

A háziorvosok ügyeleti ellátása a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházba költözik, az ügyeleti alapellátást pedig az Országos Mentőszolgálat biztosítja.

Győr-Moson-Sopron vármegyében március 1-től vezetik be azt az orvosi ügyeleti rendszert, ami Hajdú-Biharban teszteltek.

Hajdú-Bihar vármegyében február 1-től él az a rendszer, amelyet most Győrben is bevezetnek. A háziorvosok ügyeleti ellátása a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházba költözik, az ügyeleti alapellátást pedig az Országos Mentőszolgálat biztosítja, ezt a rendszert fokozatosan fogják bevezetni az ország területén – tették közzé a város hivatalos weboldalán.

A háziorvosi ügyelet azokat szolgálja, akik a háziorvosi vizsgálatot, ellátást ügyeleti időkben vennék igénybe, számukra hétköznap 16 és 22 óra között, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon pedig 8 és 14 óra között biztosítanak ellátást a kórházakban.

Ez megyénkben az alábbi helyszíneken történik:
Győr: 9024 Győr, Vasvári Pál utca 2-4 (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház)
Csorna: 9300 Csorna, Soproni út 64. (Csornai Margit Kórház)
Kapuvár: 9330 Kapuvár, dr. Lumniczer Sándor utca 10
Mosonmagyaróvár: 9200 Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2-4. (Karolina Kórház – Rendelőintézet)
Pannonhalma: 9090 Pannonhalma, Árpád utca 2/A
Sopron: 9400 Sopron, Győri út 15. (Soproni Erzsébet Oktató Kórház)

A sürgősségi ügyeleti vagy mentőellátást a 1830-as telefonszámon érhetjük el. 

Hirtelen jelentkező, és súlyos egészségügyi probléma esetén hívhatjuk ezt a számot hétköznapokon 22 és 8 óra között, szombaton, vasárnap, és ünnepnapokon pedig 14 és 8 óra között. Itt szakszerű tanácsot, szükség esetén a tartózkodási helyünkre ügyeleti autót vagy mentőt küldenek a szakemberek. Akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, ők a fenti címeken Győrben, Csornán, Mosonmagyaróváron és Sopronban megtehetik ezt.

A gyermek-ügyeleti ellátást a győri kórház végzi, munkaszüneti napokon a Soproni Kórház is.

Forrás: kisalfold.hu

https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2023/02/marcius-1-tol-ujul-meg-az-ugyeleti-rendszer-gyor-moson-sopronban-gyorben-a-korhazba-koltozik-a-haziorvosi-ugyelet