Tóth József értesítése alapján: Támogatás igényelhető növényvédő szer beszerzéséhez

Fotó cegledipanorama.hu

Megjelentek a részletek a szőlőültetvényeken megvalósuló növény-egészségügyi védekezés támogatásához kapcsolódó támogatásról.

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásához kapcsolódóan a 2022. évi támogatási kérelem benyújtásának feltételeiről.

A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján a növényegészségügyi megelőzés támogatásához a szőlőtermelő és a támogatás igénylésére felhatalmazott termelői szerveződés támogatási kérelem benyújtására, majd a Magyar Államkincstár által befogadott kérelemben foglaltak szerint a védekezési időszakban a szőlőültetvényen kijuttatott növényvédő szer vételárához vissza nem térítendő támogatás igénybevételére jogosult.

A támogatási kérelmet elektronikusan lehet benyújtani a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően (elérési útvonal: Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatása – Támogatási kérelem). A kérelmeket 2022. március 1. és 2022. március 31. között lehet benyújtani.

Forrás: agroinform.hu