Tanulságos, eredményes napot tudhatunk magunk mögött

A Somssich Antal Általános Iskola diákjai az IMRO Nonprofit Kft. támogatásával projektnapot tartottak 2019., február 27-én. A projekt fókuszában a hulladékgazdálkodás és hulladékgyűjtés volt. 

Az iskola 6. osztályos diákjai műsorral igyekeztek felhívni diáktársaik figyelmét a hulladékkezelési problémákra. Központi gondolat a „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan” jelige szerint jelent meg. 

Iskolánk pedagógusai négy helyszínen mutattak be alternatívákat a tanulóknak a tudatos fogyasztóvá válásról, a keletkezett hulladékok minimalizálásáról, újrahasznosításáról.

A játékos feladatok a tanulók szemléletformálását, a szelektív hulladékgyűjtését, a komposztálást és a tudatos vásárlást szolgálták, illetve elindítani egy kedvező folyamatot a gondolkodásban oly módon, hogy a gyerekek szüleiket is bevonhassák ezen helyi kezdeményezésekben való részvételre.

A projektnap keretében a csoportversenyek mellett kézműves foglalkozások is voltak, ahol plakátok és állatfigurák is készültek újrahasznosított hulladékokból. 

Szakáll Tibor intézményvezető