Orbán Viktor miniszterelnök reggeli interjúja a Kossuth Rádióban

Fotó hirado.hu

✅ Magyarország történetében az uniós csúcs egy nagyon fontos pillanat volt, hiszen itt olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban még nem. Mivel nagy baj van több uniós országban is ezért nemcsak a hétéves költségvetést tervezték meg, hanem egy gazdasági talpraállító csomagot is létre kellet hozni.

✅ Nagyon nehéz volt nyugvópontra jutni, hiszen van olyan tagállam, amelynek az államadóssága a GDP 150-160 százalékára fog rúgni. Magyarországon 83 százalékos volt ez az arány 2010-ben, és az is egy nagyon rossz helyzet volt.

✅ Ezen a csúcson a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális brigádok támadását.

✅ A bevándorláspárti erők továbbra is támadják Magyarországot és Lengyelországot, mert mi nem engedtünk ebben a kérdésben. Nem háborút nyertünk, hanem csak egy csatát. Két versengő nézet van Európában: az egyik oldal a multikulturalizmust képviseli, míg a másik oldal szerint a nemzeteket és a kereszténységet kell erősíteni. Mi szeretjük, ha biztonság és rend van, és nincs terrorizmus. Nem akarják, hogy mi a saját ízlésünk szerint rendezzük be az országunkat, ez a vita tárgya, és a küzdelem nem ért véget.

✅ A jövőben mindig olyan nemzeti kormánynak lenne szabad Magyarország élén állnia, amely látja az európai összefüggéseket.

✅ Az öt tárgyalási napon a magyar csapat szerzett több mint 3 milliárd eurót. Ez Magyarország számára több mint 1000 milliárd forintot jelent.

Az adatok alapján látszik, hogy a környező országokban baj van, és most arra kell figyelni, hogy a határokon mindenki tartsa be a szabályokat, hogy ne lehessen behurcolni a vírust. Hogyha nem figyelünk, akkor könnyen bajt okozhatunk magunknak, és az országnak is. Mindenki tájékozódjon, mielőtt külföldre utazik. Több Balaton, kevesebb Adria.

Az iskolai erőszak a magyar élet gyengesége, de ha valahogyan meg akarjuk oldani, akkor beszélni kell erről. Vannak az országnak olyan részei, ahol nem garantálható, hogy a szülők és a gyerekek megadják a tiszteletet a tanároknak. Nem is a gyerekek okoznak csak problémát, hanem a szülők is, és van olyan, hogy egy tanár kiszolgáltatott helyzetbe kerül. „Nem vagyok hajlandó eltűrni ezt a helyzetet, hogy a tanárok rettegjenek, vagy féljenek, miközben mások javára végzik a munkájukat.” 491 iskolában lesz a mostani állapot szerint iskolaőr.

A nemzeti konzultációra azért van szükség erre, mert a szomszédos országokba már megérkezett a második hullám. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen egyetértési pontok vannak, ha baj van. Csak együtt fogunk kimenekülni a járványügyi válságból!

Forrás: Szetkirályi Alexandra Facebook oldala