Ónos eső béníthatja meg a közlekedést egyes megyékben

A jégkár. - A kép forrása: magro.hu

A napos időt kevés felhő árnyékolhatja csupán be szerdán napközben. Este azonban nyugaton megvastagszik a felhőzet, az ottani megyékben már lehet vegyes csapadék: délnyugaton inkább eső, északabbra haladva havas eső, havazás, de néhol ónos eső is kialakulhat. Emiatt citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A hőmérséklet kora délután 2 és 7, késő este -6 és +1 fok között alakul. (Fotó: OMSZ)

Szerdán napos idő várható, de délután nyugatról egy szakadozott keskeny felhősáv érkezik a Dunántúl fölé, amely fel is oszlik.

Később este nyugaton nyugat felől immár határozottan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjfélig a nyugati megyékben már lehet vegyes csapadék: délnyugaton inkább eső, északabbra haladva havas eső, havazás, de néhol ónos eső is kialakulhat. Elsősorban Vas megye déli részén, illetve Zalában ónos esőre is számítani lehet – ere figyelmeztet az OMSZ. (Fotó: OMSZ)

A délkeletire forduló szél nagy területen lesz élénk, a Fertő térségében és a Bakonyban olykor erős is. A hőmérséklet kora délután 2 és 7, késő este -6 és +1 fok között alakul. (Fotó: OMSZ)

Ezután nyugat felől lassanként tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a csütörtök hajnali órákban már csak a keleti megyékben lehet derült vagy gyengén felhős az ég. (Fotó: OMSZ)

A Dunántúlon többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: nyugaton, északnyugaton a havas eső, hó mellett ónos eső is eshet, másutt inkább eső valószínű. A délkeleti, keleti szél főleg a Dunántúlon lehet helyenként élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és +1 fok között alakul, de a hófödte fagyzugos helyeken -8, -10 fokot is mérhetnek.

Forrás: OMSZ, hirado.hu