Önkormányzati választás: A Fidesz csabai szervezete Szarvas Pétert támogatja

Szarvas Péter független polgármester-jelöltet támogatja a Fidesz-KDNP az őszi önkormányzati választásokon – jelentette be Herczeg Tamás, a Fidesz Békés Megyei választókerületi elnöke a szerdai sajtótájékoztatón.

Fotó forrása Szarvas Péter Facebook oldala

A választókerületi elnök hangsúlyozta: országgyűlési képviselőként jól tudtak közösen dolgozni Szarvas Péter polgármesterrel azért, hogy a város tovább fejlődjön és a békéscsabai lakosok életkörülményei javuljanak. Herczeg Tamás kiemelte, hogy az együttműködésen túl a másik fontos szempont az volt a frakció számára, hogy Szarvas Péter munkájának nagy elismertsége van Békéscsabán.

– Úgy ítéljük meg, hogy a jelenleg is tartó ciklusban elindult egy olyan folyamat, amely a jövőben is működőképes és eredményes lehet a város fejlődése szempontjából. Ezért hoztuk azt a döntést, hogy a Fidesz-frakció nem indít polgármester-jelöltet a választáson. Szarvas Pétert egy civil szervezet jelöli, mi pedig támogatjuk abban, hogy a városvezetői mandátumot elnyerje. Mind a 12 egyéni képviselői körzetben indítunk jelöltet, s szeretnénk, hogy közülük minél többen képviselők legyenek – fogalmazott a választókerületi elnök.

Szarvas Péter támogatásával kapcsolatban Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai alapszervezetének elnöke elmondta: fontos szempont volt a közgyűlésen elvégzett munka, hiszen a polgármester, illetve a Fidesz 11 képviselője a költségvetés megszavazásával folyamatosan biztosította a város megfelelő működését, fejlődését és fejlesztési terveit.

– A ciklus alatt a költségvetést minden évben elfogadtuk, ezt csak az előterjesztő polgármester és a 11 fideszes képviselő szavazta meg, a többi párt részéről azonban senki – emelte ki Hanó Miklós.

 

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei, illetve a kormánypártok által támogatott polgármesterjelöltek az 1. számú választókerületben:

Csabaszabadi: Szeverényi Attiláné, (Fidesz-KDNP támogatással)

Gerendás: Lengyel Zsolt (Fidesz-KDNP)

Kétegyháza: dr. Rákócziné Tripon Emese (Fidesz-KDNP támogatott)

Kondoros: Ribárszki Péter (Fidesz-KDNP)

Szabadkígyós: Balogh József (Fidesz-KDNP)

Telekgerendás: Ránkli Ferenc (Fidesz-KDNP támogatott)

Újkígyós: Szebellédi Zoltán (Fidesz-KDNP)

 

A Fidesz-KDNP békéscsabai képviselőjelöltjei:

 1. sz. k.: Szente Béla
 2. sz. k.: Horváth László
 3. sz. k.: Tímár Ella
 4. sz. k.: dr. Ferenczi Attila
 5. sz. k.: Bíró Csaba
 6. sz. k.: Váradi Zoltán
 7. sz. k.: Kiss Tibor
 8. sz. k.: Paláncz György
 9. sz. k.: Hanó Miklós
 10. sz. k.: dr. Csicsely Ilona
 11. sz. k.: Opauszki Zoltán
 12. sz. k.: Kutyej Pál

Forrás: behir.hu, Papp Ádám Sándor

 

A Polgári Kisgazdák számára különösen fontos, hogy Békéscsabán a teljes valódi jobboldal, így a Fidesz-Szövetség közös polgármester jelöltet állítson. Az elmúlt években a KPE megyei Elnöke, országos elnökségi tagja, korábban kisgazda országgyűlési képviselő Hanó Miklós alpolgármesterként kiválóan együtt tudott működni és dolgozni Szarvas Péter polgármesterrel. Békéscsaba fejlődésével egész korszakot lépett át és valóban a XXI. század egyik mintaszerűen fejlődő vidéki magyar városa lett. A választók támogatását a folytatáshoz kérjük.

Nem mulasztjuk el megjegyezni, hogy a Fidesz számára fontos kell legyen az együttműködés további településeken, városokban. (kpe)