Négy napon át ünnepelt Nyírbogát

A Bogáti Forgatag. - A kép forrása: frissmedia.hu

Száz postagalamb és több ezer látogató vitte a jó hírét a jubileumi fergeteges forgatagnak. Méltóképpen – intézményavatással, színes programokkal, jeles vendégekkel és sztárfellépőkkel – ünnepelte jubileumát a nagyközség legnépszerűbb nyári programja, a Bogáti Forgatag.

A 15. kulturális ünnepély első napján, csütörtökön átadták a település új bölcsődéjét, pénteken Opitz Barbi és Margaret Island koncertje vonzott tömegeket a községháza mögötti térre, szombaton pedig többek között Bunyós Pityu, Oláh Gergő és a Hooligans gondoskodott a fergeteges-forgatagos hangulatról. Vasárnap a futballpályán fogathajtó verseny várta a kikapcsolódni vágyókat. Csapatmunka eredménye – Az évről évre látogatottsági rekordot döntő rendezvénysorozatot 2005-ben Nyírbogát Önkormányzata indította útjára.

Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó, Nyírbogát polgármestere. – A kép forrása: kk.gov.hu

Az ünnepi műsor összeállításakor ezúttal is arra törekedtünk, hogy minél több helyi, illetve a közeli településeken élő előadót szólítsunk színpadra – mondta el dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármester.

A polgármesterasszony arra emlékeztetett: az elmúlt években számos olyan beruházás történt Nyírbogáton az ott lakók életminőségének javítása jegyében, így például a közelmúltban átadott termelői piac és a kétcsoportos bölcsőde, az önerő nélküli szennyvízberuházás, de áldásként élték meg a helyiek a 471-es főút felújítását, a körforgalom megépülését és a külterületi kerékpárutak létrejöttét is. Utóbbi, illetve az új tornacsarnok, a műfüves pálya és a fitneszpark mozgásra, egészségesebb életmódra ösztönöz.

Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármester balról, Dr. Simon Miklós, a választókerület országgyűlési képviselője középen, Dr. Orbán Viktor miniszterelnök jobbról. – A kép forrása: alfahir.hu

– A várossá válás útjára lépett nagyközség teljesítménye, valamint a jubiláló Forgatag töretlen népszerűsége csapatmunka eredménye, „kicsik” és „nagyok” közös munkája és sikere – tette hozzá. Béke, harmónia, tisztaság. – A nagyközség fejlődéséről elismerő szavakkal szólt a szombati, ünnepi díjátadásokat megelőzően Bacskai József gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Polgári András, a megyei kormányhivatal főigazgatója és Nyírbogát testvértelepülése, Szilágycsehi képviselője, Antal Katalin is. Miként a korábbi években, a rendezvény prominensei az idén is útjukra eresztettek a színpadról 100 postagalambot, hogy hírét vigyék a Bogáti Forgatagnak. Elhangzott: a galamb a béke, a harmónia, a tisztaság jelképe, ennek szellemében „száll” az üzenet a nagyvilágba Nyírbogátról ifj. Sarka Béla, a T-17 Mátészalkai Postagalamb Sportegyesület elnökének jóvoltából. (Forrás: szon.hu)