Március 1-jén lesz időközi választás lesz Karcagon

Karcag, deák Ferenc körút - részlet, a karcagi 2-es önkormányzati egyéni választókerületben. - A kép forrása: mapio.net

A Karcagi Helyi Választási Bizottság március 1-ére tűzte ki Karcag 2. számú választókerületében az időközi választást. Erre azért van szükség, mert a választókerület egyéni képviselőjét, Kovács Sándort időközben a megyei közgyűlés elnökévé választották, ezért lemondott mandátumáról, írja a Szoljon.hu.

A választókerületben választójoggal rendelkező választópolgárok január 26-áig ajánlhatnak jelöltet. Az őszi önkormányzati választáson Kovács Sándort, a Fidesz-KDNP jelöltjét 44,57 százalékkal választották meg képviselőnek. A második legjobb eredményt a jobbikos Nagy János szerezte meg 26,31 százalékkal. A választókörzetben sem a baloldal pártjai, sem pedig az LMP nem indított jelöltet. Kovács és Nagy mellett mindössze az MIÉP, a Munkáspárt, a Karcagi IPT és egy független állított jelöltet. De nemcsak a 2. választókerületben, hanem a 8 választókerületben sehol sem volt a baloldali pártoknak jelöltje, de még csak a polgármesteri székért sem szálltak versenybe a 20 ezres városban. (Forrás: szoljon.hu)

Fekete Ferenc, a Kisgazda Polgári Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének az elnöke – A kép forrása: szoljon.hu

Fekete Ferenc, a Kisgazda Polgári Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének az elnöke: a Polgári Kisgazdák a Karcagi 2-es számú egyéni önkormányzati választókerületben egy olyan önkormányzati képviselőjelöltet támogatnak örömmel, aki jól tud együttműködni a Fidesz-KDNP helyi és megyei szervezeteivel, valamint messzemenően támogatja a mezőváros agrár- és élelmiszer-gazdaságában résztvevő polgárok mini- és kisvállalkozásait. (KPE)