Magunk is így gondoljuk / Kritizálták az Azovot, az ukrán nagykövet válasza: kussoljon

Fotó Szamoldki.hu

Vállalhatalan stílust enged meg magának Ukrajna berlini nagykövete egyes politikusokkal szemben, a hírek szerint ez már a németeknek sem tetszik – írja a Mandiner.

„Egyre nagyobb botrányt okoz Németországban a berlini ukrán nagykövet. Andrij Melnyk korábban seggfejnek nevezte a Bundestag külügyi bizottságának elnökét, most pedig egy baloldali politikusnak, aki bírálta a neonáci ukrán Azov-ezredet, egyszerűen azt írta Twitteren, fogja be a pofáját. Német lapok szerint Melnyk diplomatához méltatlan viselkedése a teljes német politikai elitnek szól, azért sértegeti a német politikusokat, mert a Merkel kormány megépíttette az Északi Áramlat gázvezetéket, a jelenlegi kormány pedig eddig nem támogatta, hogy a NATO belépjen a háborúba” – írja az Origo.

Az ügy előzményeihez tartozik, hogy Fabio De Masi, korábbi német parlamenti képviselő kritizálni merte a nyíltan náci eszmeiséget és szimbólumokat viselő Azov-zászlóaljat.„Azt, hogy az Azov-ezred náci zászlókkal pózol, és veszélyes fasisztákat tűr meg saját soraiban, nem az oroszok gondolták ki” – írta ki a Twitterre a politikus.

Melnyk nagykövet erre válaszul egészen durva és szokatlan stílusban azt írta a Die Linke (Baloldal) politikusának: „Jobb, ha befogja a pofáját, Fabio De Masi és az összes haverja. A Die Linke évtizedek óta udvarol a háborús bűnös Putyinnak és a borzasztóan agresszív Oroszországnak. A mai napig. Szóval jobban teszi, ha kussol”.Az Azov-ezred egy neonáci félkatonai csoportosulás, amely 2014-ben jött létre Ukrajnában.

Nyíltan vallanak náci nézeteket, korábban oroszok elleni atrocitásokat kötöttek hozzájuk, a szakadár köztársaságokban rendszeresen hajtottak végre támadásokat. Mostanra az ukrán védelmi minisztérium alá tartoznak – emlékeztet az oldal.

Forrás: mandiner.hu, demokrata.hu