Lengyel diplomata: Ha Ukrajna nehéz helyzetbe kerül, belépünk a háborúba

Fotó Volodymyr Shuvayev, AFP

Ez nyilvánvalóvá teszi, hogy hová vezet a féktelen nacionalizmus. (kpe)

Lengyelország franciaországi nagykövete ijesztő fejtegetésbe kezdett. Jan Emeryk Rosciszewski, Lengyelország franciaországi nagykövete az LCI tévécsatorna egyik műsorában úgy fogalmazott, hogy az ukrajnai háború nem csak az oroszok és az ukránok közötti konfliktus, hanem sokkal több annál. Úgy véli, az ukránok a Nyugat alapvető értékeiért és kultúrájáért harcolnak, a szövetségesek segítségével – erről az Index adott hírt.

„Ha Ukrajna nehéz helyzetbe kerül, megnőnek a veszteségei, és előáll az a szituáció, hogy Ukrajna már nem tudja megvédeni magát és a függetlenségét, akkor nem lesz más választásunk, mint résztvevőként belépni a háborúba” – nyilatkozta a nagykövet.

A portál emlékeztetett: Orosz vezetők korábban azt mondták, hogy a lengyel vezetés elkezdett dolgozni Ukrajna de facto feldarabolásának forgatókönyvein és Lengyelország nyugat-ukrajnai területek elfoglalására készül. Maga Vlagyimir Putyin orosz elnök is arról beszélt korábban, hogy szerinte Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben, írják.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/cikk/20230320_lengyelorszag_ukrajna_jan_emeryk_rosciszewski_oroszorszag