Kövér László: Kinek a szivárványos zászló, kinek a székely zászló

Fotó: Szigetváry Zsolt. MTI
Önmagában botrányos, hogy a főpolgármester úr ezt tartotta legfontosabb teendőjének, mert eddig a budapesti közlekedés megbénításán túl nem sokat tett – mondta az Országgyűlés elnöke Magyarország élőben című műsorunkban. Kövér László hozzátette: azon túl, hogy elítéli a szivárványos zászló kihelyezését a Főpolgármesteri Hivatalra, nem támogat semmi olyan cselekedetet, ami áthágja a jogszabályokat, így a zászló jogszabályellenes eltávolítását sem.

Emlékezetes lesz ez az augusztus 20-a, hiszen a szokásos külsőségek nélkül telik, és mindemellett elérkeztünk egy olyan pontra, hogy Nyugat-Európában gyakorlatilag lehetetlennek tűnik egy keresztény ország megalapítását megünnepelni. Hogyan változhatott ekkorát a világ 30 év alatt – tette fel a kérdést Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének Velkovics Vilmos műsorvezető.

Minél többet gondolkozom rajta, annál inkább arra a meggyőződésre jutok, hogy nem az elmúlt 30 évben változott meg ennyire a világ Nyugaton. Ennek a változásnak a gyökerei régre nyúlnak vissza, van, aki egészen a felvilágosodás koráig vezeti vissza ezt a folyamatot

– válaszolta a házelnök, majd megjegyezte, hogy talán inkább az első vagy a második világháborút kellene kezdőpontként számításba venni.

Kövér László rámutatott arra is, hogy míg Nyugat-Európa a 20. században szabadabb berendezkedésű volt, addig a kontinens keleti felében

a kommunista diktatúra elnyomása alatt mi, magyarok is jobban rá voltunk kényszerítve arra, hogy a saját élni segítő értékeinket meg próbáljuk foggal-körömmel megőrizni. Úgy tűnik, hogy a jólét, a szabadság, és annak a korlátlanságába vetett hit nem tett jót nyugat-európai testvéreinknek

– hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke.

A beszélgetés során érintették, hogy bizonyos körök olyan ügyeket, mint az egyenjogúság igyekeznek a saját érdekeik szolgálatába állítani. Így loboghat kint a Fővárosi Városházán a szivárványos zászló a székely zászló helyén. Ráadásul a Pride ünnepségsorozat egybeesik Szent István ünnepével. Mennyire van értelme eltávolítani ezeket a zászlókat – kérdezte Kövér Lászlótól a műsorvezető.

A főpolgármester önmagát és csapatát minősítette ezzel a gesztussal. Kinek a szivárványos zászló, kinek a székely zászló, most vonhatok egy kis párhuzamot. De ebből nem következik, hogy egy szellemi, erkölcsi agresszióra fizikai agresszióval kellene válaszolni. Mert ez olyan utat nyit meg, ami éppen azoknak az érdeke, akik Amerikától Európáig csatatérré akarják változtatni a világot – emelte ki a házelnök.

Forrás: Hír TV