Kékkői Zoltán értesítése alapján: Nem maradnak olvasnivaló nélkül a baranyaiak

Fotó Femina

web.t-online.hu

A jelenleg is hatályos kormányrendelet értelmében a baranyai könyvtárak sem látogathatóak, ez sokaknak jelenthet rossz hírt. Azonban a Csorba Győző Könyvtár lehetőséget szeretne biztosítani használóinak, hogy olvasnivalóhoz juthassanak.

A járványhelyzetben felértékelődik az otthon töltött idő, a legtöbben otthonaink melegében vészeljük át ezt az időszakot. Ki önként, ki a hatósági karantén miatt kötelezően tölt lakásában a korábbiaknál több időt. Van, aki sorozatokat, filmeket néz szabadidejében, más a regényeket választja kikapcsolódásképp. Ha már az otthoni bibliotéka összes könyvén túl vagyunk, szívesen kölcsönöznénk a könyvtárból. Ám a jelenlegi helyzetben a könyvtárak sem tarthatnak nyitva.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a megye több településén már megoldották a házhoz szállítást. A Csorba Győző Könyvtár is újraindítja és kibővíti népszerű Könyv(fu)tár elnevezésű szolgáltatását, a korábbinál több átvételi lehetőséget biztosítva beiratkozott olvasóinak. Az olvasók a kéréseiket az intézmény honlapján található űrlapon keresztül, illetve hétköznap 9 és 15 óra között telefonon adhatják le. A könyvtár munkatársai a beérkezett kérésekre két munkanapon belül válaszolnak, egyeztetik a házhoz szállítás, illetve a személyes átvétel részleteit. Egyszerre legfeljebb 5 darab dokumentumot (könyv, hangoskönyv, kotta, CD, DVD) lehet kölcsönözni, amelyek lejárati határideje január 15-e.

A házhoz szállítás heti egyszer, szerdán történik.

A házhoz szállítást csak Pécs területén belül vállalják 500 forint térítési díj ellenében, amit online vagy a könyvtár újranyitásakor a Tudásközpontban lehet majd kifizetni. Fontos, hogy otthonukban gyógyuló fertőzöttek, valamint hatósági házi karanténban lévő személyek részére könyvek kiszállítását nem vállalja a könyvtár.

Személyes átvétel is lehetséges

A Könyv(fu)tár újdonsága, hogy a Csorba Győző Könyvtár az igénylések személyes átvételére is biztosít lehetőséget. Az olvasók a Tudásközpont parkolójában kialakított Köny(fu)tár Ponton vehetik át a kért dokumentumokat nyitvatartási időben, a járványügyi előírások betartása mellett. A Könyv(fu)táron keresztül kikölcsönzött dokumentumokat a következő szállításnál vissza lehet majd küldeni, vagy le lehet adni személyesen.

Forrás: bama.hu, Tóth Viktória