Keddre megérkezik a felfrissülés

A kép forrása: mapio.net

Hétfőn egy hidegfront éri el nyugat felől hazánkat. Reggel északkeleten, estétől északnyugaton, északon lehet több zápor, zivatar, napközben inkább csak néhol északon. A front előtt még marad a kánikula, feltámad a déli-délnyugati szél. 31-38 fokos maximumokra számíthatunk.

Keddre átvonul a hidegfront. Eleinte többfelé, délutántól főként már csak keleten, délkeleten számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz. Megszűnik a kánikula, 22-29 fok között alakul a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz melegebb.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. Az északnyugati szél élénk, erős marad. Hajnalban 9-17, napközben 22-27 fokot mérhetünk.

Csütörtökre veszít erejéből a szél, reggelre alaposan felfrissül a levegő, a völgyekben 10 fok alá csökken a hőmérséklet. Napközben napos-gomolyfelhős, száraz időre, 24-29 fokra készülhetünk. Pénteken helyenként újra 30 fok fölé melegedhet a levegő, sok napsütésre, száraz időre van kilátás.
Kiadta: Szabó Bea (ma 08:38)

Forrás: idokep.hu