Jó ez nekünk?

Fotó: Pixabay

Karácsonykor a tradícionális ételek kerülnek az asztalra, a háziasszonyok az érzékeny vendégeinek varázsolnak ennivalót.

Ez elgondolkodtatott. Hogyan lett ennyi „étel intoleráns” ember?

Könyörtelenül rohanó világunk hozta kihívások, betegségek közepette gondolnunk kell valamire:

kivonjuk az élelmiszerekből az „allergén” elemeket és pótoljuk valami mással, esetleg különféle „adalékanyagokkal” amitől azt várjuk, hogy például a kenyér „kenyér ízű” legyen.

Mentes életünk mit hozhat? 

Már csak nyomokban lehet érezni a nagyszüleink által készített ételek ízét. Ismét csak a „tünetek kezelésére” figyel a világ.

A tudósoknak, szakembereknek kellene foglalkozni ezzel a kérdéssel, hogy a „Szinbád-i” ételérzést újra visszahozza asztalainkra.

PI