Igazi összefogásra van szükség / Térségünkből is sokan szeretnének segíteni a bajbajutottaknak.

Fotó forrása: Kara Ákos Facebook oldala

Ezért Győr és a térségünk országgyűlési képviselőjeként azt kezdeményeztem, hogy választókerületünk azon településein, ahol eddig még nem indult közösségi vagy civil adománygyűjtés, ott az önkormányzat nyisson egy helyiséget a lakosság helyi felajánlásainak átvételére.

Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselőtársammal folyamatosan kapcsolatban vagyok. Ő a Kárpátalja melletti megye, az ukrán határhoz közeli települések országgyűlési képviselőinek egyike. Fontos, hogy a mi vidékünkön összegyűjtött adományok is célba érjenek, jó kézbe kerüljenek, ezért a javaslatára Kisvárdára, a Kárpátalja Házba szállítjuk majd az itteni adományokat. Innen, a Kárpátalja Házból viszik tovább azokra a helyekre, ahol a bajbajutottaknak a legnagyobb szükségük van rá. Tartós élelmiszert, ruhaneműt, takarót, tisztálkodószereket, pelenkát, gyógyszert, láz- és fájdalomcsillapítót, sebfertőtlenítőt, kötszereket várnak most elsősorban.

Erről is beszéltünk ma Kovács Józsefné, Sikátor, Galler Jenő, Románd, Valiczkó Mihály, Győrasszonyfa és Kovács József, Tápszentmiklós polgármesterével. A négy település önkormányzata közösen már megindította az adományok gyűjtését a kárpátaljaiak, illetve az Ukrajnából Magyarországra érkezettek számára.

Bakonyszentlászló polgármestere, Soós Zoltán ma, vasárnap délután már jelezte is a csatlakozását, köszönjük neki. Azt javaslom tehát, hogy hétfő reggeltől a Győr környéki településeken élők, akik adományozni szeretnének, keressék helyben az önkormányzati hivatalok munkatársait. A csatlakozó önkormányzatokkal pedig a térségünk országgyűlési képviselőjeként időről időre, újra és újra egyeztetek ebben a témában is, hogy az adományok célba érjenek.

Természetesen, ha valaki másként, máshova juttatja el adományait, az is teljesen jó. Tehát, ha civil vagy egyházi kezdeményezéshez csatlakoznának, az is célba ér.

Győrben többek között a Fidesz irodában is gyűjtjük a felajánlásokat hétköznapokon 10.00 és 16.00 óra között. Az iroda elérhetősége: Győr, Bécsi kapu tér 11. (telefon: 96/328-785).

Nagy szüksége van rengeteg bajbajutott embernek, családnak most a segítségre, ezért akik tudunk, segítsünk nekik!

Forrás: Kara Ákos Facebook oldala