Időjárás: Riasztás 9 megyében, mert a viharos szél meghaladhatja a 70 km/h-t!

Fotó zaol.hu

Nemcsak pénteken, de vasárnap is küzdünk majd a viharos széllel.

Péntek

Reggel a hidegfront frontális felhőzete átvonul felettünk, délelőtt kevés felhő mellett napsütésre számíthatunk. Délutántól azonban ismét megvastagszik a felhőzet, amelyből zápor és hózápor is előfordulhat.

A nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz erős, sőt sokfelé viharos.

Figyelmeztető előrejelzés péntekre 70 km/h-t meghaladó széllökések miatt

Figyelmeztető előrejelzés péntekre a 70 km/h-t meghaladó széllökések miatt – Fotó: OMSZ

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 9 fok között valószínű, de a Dunántúlon akár 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Szombat

Reggel általában felhős lesz az ég, ami a délelőtt folyamán vastagodni fog. Délelőtt számottevő csapadék nem várható, azonban délutántól szórványos csapadék előfordulhat. Nyugaton a kezdeti havazást többfelé havas eső, eső válthatja fel.

A szél szombaton is erős lesz. A minimum-hőmérsékletek -5 és +1 fok között alakulnak, a maximumok pedig +3 és +7 fok között várható.

Vasárnap

Felhőátvonulások mellett általában több órára kisüt a nap. Délelőtt szórványosan záporeső, havas eső, hózápor is előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik.

Figyelmeztető előrejelzés vasárnapra a 70 km/h-t meghaladó széllökések miatt

Figyelmeztető előrejelzés vasárnapra a 70 km/h-t meghaladó széllökések miatt – Fotó: OMSZ

A legalacsonyabb hőmérsékletek -3 és +4 fok között várhatók, ugyanakkor a legmelegebb órákban 4 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton, nyugaton pedig az enyhébb idő.

Forrás: OMSZ, agroinform.hu