Időjárás előrejelzés:

kép: 24.hu

Észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, csak kisebb körzetekben lehetnek szakadozások és rövid napos időszakok, határozottan estétől csökken a felhőzet északkelet felől – derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.01.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.01.17.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.01.17.) napon.

2022.01.17. hétfő: Észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, csak kisebb körzetekben lehetnek szakadozások és rövid napos időszakok, határozottan estétől csökken a felhőzet északkelet felől. Délelőtt az északkeleti határ közelében gyenge havazás előfordulhat, majd délutántól az észak felől érkező csapadékzónából zápor, hózápor több helyen előfordulhat. Egyre nagyobb területen várható erős, majd viharos nyugati, északnyugati szél.

A csúcshőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul.
Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik.

A következő napon várható időjárás

2022.01.18. kedd: Az ország nagy részén napos idő valószínű, de helyenként számítani lehet rétegfelhőzetre, főleg az északkeleti megyékben, majd fátyolfelhők is sodródnak térségünk fölé. Csapadékmentes lesz az idő. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol még viharossá fokozódhat, majd a nap második felében mindenhol csillapodni kezd a légmozgás. Kora délután általában 3, 8 fokot mérhetnek.

Forrás: agrarszektor.hu