Hőség napos, száraz idővel

A napi napfénytartamot mérő meteorológiai műszer. - A kép forrása: amsz.hu

Pénteken országszerte derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, gyakrabban nyugaton, északnyugaton és északon növekedhet meg napközben a felhőzet, és ezeken tájakon helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Az északiasra forduló szél többfelé megélénkül, megerősödik. 28 és 39 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Vasárnap túlnyomóan napos időre készülhetünk, hosszabb napos időszakokkal, csak helyenként alakulhat ki futó zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, erős lesz. Mérséklődik a kánikula, 27-33 fok között tetőzik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők, napközben helyenként, majd délután, este többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz az északias szél, 28-33 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest