Horváth Miklós Csaba értesítése alapján: Virágos Székesfehérvár – csütörtöktől osztják a növényeket

Fotó Bácskai Gergely

 

Horváth Miklós Csaba a KPE Fejér megyei elnöke

Az ősszel beérkezett több mint 7 ezer pályázat alapján csütörtöktől 200 ezer növényt oszt szét a városgondnokság.

A növények és a komposztkeretek átvételéhez időpontot kell foglalni, erről minden pályázó a megadott e-mail-címén kapott (vagy kap) értesítést a napokban. A Virágos Székesfehérvár program keretében a növényeket a lakossági pályázók az Iparcikk I. piac területén vehetik majd át. Április 22-én a családi házas C csomagok, azaz a komposztkeretek és a vadvirágmag-keverék kiosztásával kezdődik meg a folyamat.

A növénycsomagokért az önkormányzati kommunikációs központ közleménye szerint csak autóval lehet érkezni, szabadtéren osztják szét őket. Az átadópontot nyitott csomagtartóval közelíthetik meg az autók, a növények átvételekor a vezető nem szállhat ki, a városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a nyitott csomagtartóba. A növények kiosztásának idejére, azaz egészen május 20-ig csak a növények átvételére érkezők hajthatnak majd be a Halász utcai kapun, a kihajtás pedig a Selyem utca felé történik.

Évről évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, de gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban is. Idén is ugyanez a célja a kezdeményezésnek.

Forrás: feol.hu