Horvát államfő: Brüsszel terrorizálja Magyarországot

Az Európai Parlament székhelye Brüsszelben. - A kép forrása: tudasbazis.sulinet.hu

Zoran Milanovic kijelentette, Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, ami nem mondható el más szomszédokról.

Brüsszel terrorizálja Magyarországot, de én örömmel megyek oda, beszélni olyanokkal, akik nem ellenségek – jelentette ki Zoran Milanovic horvát államfő csütörtökön újságíróknak, hozzátéve, hogy Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, amit nem mondhat el más szomszédokról.

A horvát elnök Novák Katalin köztársasági elnök meghívására utazik Budapestre, magyar hivatali kollégája a Sándor-palotában fogadja pénteken.

A horvát elnöki hivatal közleménye szerint Milanovic várhatóan Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik, valamint a magyarországi horvát közösség képviselőivel, továbbá meglátogatja a Horvát Óvodát, Általános Iskolát, Gimnáziumot és Diákotthont (HOSIG) Budapesten.  

A szocialista politikus szerint bár politikailag eltérő nézeteket vallanak, ez nem változtat azon, hogy a két ország között ezer éve áll fent jószomszédi viszony. „Néhány ideológiai kérdésben nem értünk egyet, de kiderült, hogy azon kevesek közé tartozom, akik oda mernek menni” – mondta. „A magyar politika más, de ezek a demokraták rettenetesen terrorizálják őket” –utalt Brüsszelre a horvát elnök.

Forrás: MTI, mandiner.hu

https://mandiner.hu/cikk/20230119_horvat_allamfo_brusszel_terrorizalja_magyarorszagot