Hidegfront vet véget az igazi nyárnak

Fotó: szon.hu

Hétfőn egy hidegfront hatására kezdetben nyugaton, északnyugaton és északon, majd délután a keleti tájakat leszámítva már többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Este keletre is megérkezik a csapadék. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik az északnyugatira forduló szél. Napközben keleten, délkeleten még 28-34 fokot mérhetünk, máshol már csak 20-27 fok valószínű.

Kedd reggel keleten, északkeleten eshet, majd a napos-gomolyfelhős időben délután elszórtan kialakulhatnak futó záporok, zivatarok. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Napközben 22-28 fokot mérhetünk.

Szerdán északon, északnyugaton naposabb, máshol felhősebb időre van kilátás, viszont számottevő csapadék nem valószínű. Az élénk, néhol erős északias szélben 20-26 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Csütörtökön délen naposabb, északon felhősebb időre van kilátás, nyugaton, északnyugaton délután eső, zápor kialakulhat. Élénk nyugatias szélre, 22-27 fokos maximumokra számíthatunk. Pénteken több fokkal hűvösebb időre van kilátás, és többfelé eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:55)

Forrás: idokep.hu