Hanó Miklós: Velünk történt

Fotó Imre György

Az elmúlt hetekben több, nagy jelentőségű út- és járdafejlesztésről számolhattunk be városunkat illetően. Elkészült és átadásra került az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közötti 17,2 km-es szakasza, így a tavaly átadott résszel már közel 80 km-en közlekedhetünk a korábbinál jóval kényelmesebben és biztonságosabban.

Ezen fontos fejlesztés megvalósulását alpolgármesterként és korábban országgyűlési képviselőként minden lehetséges fórumon szorgalmaztam, hiszen Békés megye eddig azon térségek közé tartozott, amely nem csatlakozott közvetlenül az országos gyorsforgalmi úthálózathoz.

Szintén örömteli, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város 2,3 milliárd Ft-ot kapott a járdahálózat fejlesztésére. Mintegy 180 utcában valósulhat meg 80 km felújítás és építés. Emellett az úthálózat fejlesztését és a földes utak leburkolását is támogatja a Kormány mintegy 7 milliárd Ft-tal.

Ezek a fejlesztések több évtizedes hiányokat pótolnak. Az M44-es fejlesztése nagyban hozzájárulhat térségünk versenyképességének növekedéséhez, a helyi fejlesztések pedig az itt élők életkörülményeit javíthatják érezhetően.

https://www.youtube.com/watch?v=4HT2YkNRMUA

Forrás: Hanó Miklós Facebook oldala