Hanó Miklós tájékoztatása alapján: Békéscsaba önkormányzata támogatja a vállalkozókat

Fotó behir.hu

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet továbbra is jelentős terhet jelent a békési megyeszékhely mikro- és kisvállalkozásainak. Fontos, hogy a Békéscsabán működő vállalkozásoknak az önkormányzat a lehetőségeihez mérten segítséget nyújtson, ezért indították el múlt évben a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal a Mikrohitel elnevezésű programot, amely idén is folytatódik – számolt be hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester.

Békéscsaba gazdaságának újraindítása érdekében, közgyűlési hatáskörben polgármesteri döntést hoztam arról, hogy az önkormányzat az alapítvánnyal, mint lebonyolítóval együttműködve meghosszabbítja a programot. A kamattámogatási alapból támogatható vállalkozásokkal szemben támasztott feltétel, hogy a vállalkozás rendelkezzen békéscsabai telephellyel és legalább két állandó foglalkoztatási jogviszonnyal bejelentett munkavállalóval végezze tevékenységét  fogalmazott Szarvas Péter.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a támogatott hitel továbbra is a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál igényelhető 2021. december 31-ig. A támogatás futamideje a szerződéskötés időpontjától számított 24 hónap.

Forrás: behir.hu