Győzött a jobboldal Kiskörősön és Gödön, Kammerer Zoltán polgármester lett

Fotó: Shutterstock

A jobboldali jelölt nyert Kiskörösön és Gödön is a vasárnapi időközi önkormányzati választásokon. Utóbbi településen a háromszoros olimpiai bajnok kajakost Kammerer Zoltánt választották meg polgármesternek. Dörön a független Abdai Róbert lett a polgármester.

Győzött a Fidesz-KDNP jelöltje a kiskőrösi időközi önkormányzati választás 8. választókörzetében. Ba Edit a szavazatok közel 75 százalékát szerezte meg, ellenfele a függetlenként induló Tóth Viktor Márk alig több, mint a szavazatok egynegyedét gyűjtötte be – derül ki a valasztas.hu adataiból.

A kormánypárti jelölt összesen 261 szavazatot szerzett a gödi 8. választókörzetben, ezzel, ha minimálisan is, de növelni tudta 2019-ben elnyert voksainak számát. Mindez 74,79%-os eredményt jelent, vagyis a szavazatok közel háromnegyedét gyűjtötte be.

Ellenfele a független Tóth Viktor Márk 25,21 százalékot szerzett. A részvétel 25,1 százalékos volt.

Olimpiai bajnok lett a polgármester

A vasárnapi időközi képviselő- és polgármester-választáson Kammerer Zoltán független jelöltet választották Göd új polgármesterévé – írta internetes oldalán a Nemzeti Választási Iroda.

A valasztas.hu adatai szerint az új polgármester a leadott szavazatok 57,88 százalékát kapta meg. Szilágyi László Lajos, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje 28,81 százalékot szerzett, és Rataj András független jelölt 13,31 százalékkal végzett a harmadik helyen.

A Pest vármegyei településen azért kellett időközi polgármester és képviselő választást kiírni, mert lemondott a város ellenzéki polgármestere, Balogh Csaba. A polgármester mellett lemondott az 5. egyéni választókerület ellenzéki képviselője, Hlavács Judit is, akinek a képviselői helyére szintén most választottak utódot a Gödiek.

Az 5. választókerület képviselőjévé az újonnan megválasztott polgármestert, Kammerer Zoltánt választották a leadott szavazatok 53,2 százalékával.

Abdai Róbert lett Dör polgármestere

A függetlenként induló Abdai Róbert lett a Győr-Moson-Sopron vármegyei Dör község polgármestere a vasárnap tartott időközi választás eredményeként – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t.

Horváth Martina elmondta, hogy Abdai Róbert 139 szavazatott kapott.

A további két független induló közül Tóth-Brányi Erika 126, Turi István Antal pedig 31 voksot szerzett.

A választásra jogosult 489 emberből 298-an adták le voksukat, amelyek közül kettő érvénytelen volt.

Rendkívüli esemény nem történt – mondta a helyi választási iroda vezetője.

Az időközi polgármester-választást azért írták ki, mert a községet csaknem 30 évig vezető Dóczy Géza (független) február 1-jén lemondott.

Forrás: hirado.hu