Fórumot tartottak Gárdonyban

Jövőmentő fórum Gárdonyban. A kép közepén balról Takács Szabolcs, jobbról Tessely Zoltán. - A kép forrása: feol.hu

2015 óta most először van lehetőségük az európai polgároknak arra, hogy európai választáson elmondják a véleményüket arról, hogyan képzelik el Európa jövőjét” – fogalmazott Takács Szabolcs, az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár a Nemzedékek Házában.

Takács Szabolcs, az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár. – A kép forrása: kormany.hu

Ez a fórum nem arról szólt, hogy az aláírásgyűjtő ívet hányan írják alá. Arról szól, hogy a választás napján kik tartják fontosnak azt, hogy éljenek a választási jogukkal és egy szavazat erejéig meghatározzák, milyen irányban haladjon tovább Magyarország és Európa – fogalmazott Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője szerdán a Nemzedékek Házában tartott, „Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első!” – című lakossági fórumon, amelyen részt vett Takács Szabolcs európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár is. Az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár hangsúlyozta: – Kevesebb, mint két hét van a választásokig, a tét pedig nagy. 2015 óta most először van lehetőségük az európai polgároknak arra, hogy európai választáson elmondják a véleményüket arról, hogyan képzelik el Európa jövőjét, s hogyan tekintenek mindazokra a folyamatokra, amelyeket az előző négy évben tapasztalhattunk – mondta, kiemelve a bevándorlás hatásait.

Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. – A kép forrása: tesselyzoltan.fidesz.hu

Kötelességük meghatározott számú családot elhelyezni

Magyarországon világosan megfogalmaztuk az álláspontunkat a bevándorlást illetően, most Európában is megtesszük. Olyan elveket kívánunk képviselni az Európai Parlamentben, melynek lényege, hogy meg kell védeni az európai civilizációt, a nemzeti szuverenitást, a keresztény kultúrát. Ezek azok a fő szempontok, amelyeket a magyar kormány állhatatosan képvisel négy éve, és tenni fogja a jövőben is. Tessely Zoltán hozzáfűzte: – A kampányunk itt helyben, Fejér megye 3-as választókerületében is arról szól: megkérdezni az embereket, ők hogyan gondolkodnak. Eddig 22 ezer ember aláírását gyűjtöttük össze, akik egyetértenek Orbán Viktor programjával. Úgy képzelik el, hogy olyan képviselőket kell küldeni Európába, akik Magyarországot képviselik ott, s nem Brüsszelt képviselik Magyarországon. Orbán Viktor hét pontjában benne van a hét üzenet, ami megmentheti az ország és Európa jövőjét is. A számok pedig azt mutatják, hogy ezzel a magyar emberek és ez a választókerület is egyetért. De minden választás a szavazófülkében dől el. – Éppen ezért hozott fel egy friss példát a téma kapcsán Tóth István, Gárdony polgármestere: – Mindenhol, ahol járunk, elmondom a külföldi élményeimet. Legutóbb franciaországi testvértelepülésünkön jártam, ahol elmesélték: nekik kötelességük meghatározott számú családot elhelyezni a településen. Nincs szó arról, akarják-e vagy sem. Az Angliába beözönleni akaró gyülekezők tábora pedig katasztrofális képet mutat. Menjünk el szavazni, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint Franciaország, ahol csak azt tudják mondani, vigyázzunk magunkra, mert ők már nem tudnak mit tenni. (Forrás: feol.hu/hirstart.hu)

Horváth Miklós Csaba, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének a tagja, a Gazdasági Bizottság elnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület Fejér Megyei Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: szekesfehervar.hu

Horváth Miklós Csaba, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének a tagja, a Gazdasági Bizottság elnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület Fejér Megyei Szervezetének az elnöke: az eddig elért eredményeinket meg kell őrizni. A mi felelősségünk most az, hogy gondoskodnunk kell gyermekeink, unokáin és dédunokáink biztos európai jövőjéről. Erről fog szólni a május 26-án, jövő vasárnap sorra kerülő európai parlamenti választás is. Mindenki menjen el szavazni. – Egyetlen ésszerű megoldás: a Fidesz-KDNP listára egy IGEN szavazat! (KPE)