Florida is a magyar mintát másolná

Fotó: femina.hu

Hazánk gyermekvédelmi törvényéhez hasonló jogszabállyal rögzítené Florida a szülők jogait a gyermeknevelés terén – írja a Magyar Nemzet.

Az amerikai állam új törvénytervezetével zárná ki az iskolákból a nemi identitással és a szexuális irányultsággal kapcsolatos oktatást. Miután az állam republikánus kormányzója támogatta a megosztó javaslatot, Joe Biden elnök is beszállt a vitába.

A demokrata elnök azután ítélte el nyilvánosan a készülő floridai törvényt, miután az állam republikánus kormányzója, Ron DeSantis felszólalt mellette.

– Számos példát láttunk arra, hogy a diákoknak azt mondják az iskolákban: „Ne aggódj, nem kell még megválasztanod a nemed.” A tanulók pedig nem beszélnek erről a szüleiknek, ami teljes mértékben helytelen – fogalmazott a kormányzó.

– A szülőknek helyet kell kapniuk a tárgyalóasztalnál, amikor arról van szó, mi történik a gyermekük iskolájában – hangsúlyozta Ron DeSantis, egyetértve azzal, hogy a tervezet a szülők jogait is védi a gyermeknevelést illetően. Hozzátette: e témák helyett az iskoláknak olvasni és írni kellene megtanítani a gyermekeket.

A törvényjavaslat egyébként úgy fogalmaz, hogy:

a floridai tankerületek nem segíthetik elő a szexuális irányultságról és a nemi identitásról szóló oktatást, amely nem megfelelő a gyermekek életkorának és hátrányos lehet a fejlődésükre nézve.

Forrás: demokrata.hu, Magyar Nemzet