Elindult a Fidesz országos aláírásgyűjtő akciója

Fotó Papp Tamás facebook oldala

A Polgári Kisgazdák részt vesznek a most induló aláírásgyűjtő akcióban, folytatjuk azt az aláírásgyűjtést is, amellyel szeretnénk elérni, hogy az agrárium támogatása az Európai Unió költségvetésében változatlan maradjon. (kpe)

A Fidesz megkezdte országos aláírásgyűjtő akcióját, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására – jelentette be Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton. Mint ismertette: az egész országban több mint 20 ezer aktivistával kezdték meg a szombaton az aláírások gyűjtését, hangoztatva, „nekik Brüsszelben is Magyarország az első”. Jelezte: minél több emberrel szeretnének közvetlenül is beszélni Európáról, Magyarországról és az EP-választás tétjéről. A Fidesz kommunikációs igazgatója sorsdöntőnek nevezte a májusi EP-választást és úgy vélte, ilyen nagy tétje még soha nem volt európai parlamenti voksolásnak, mint most, mert nagyon fontos, hogy megállítsák Európában azt a bevándorláspárti politikát, amely veszélyes Európára, az európai nemzetekre és az európai kultúrára is.

Zsigmond Barna Pál, Fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt: az EP-választás tétje, hogy Brüsszelben a bevándorlást támogató, vagy az azt ellenző erők lesznek meghatározóak. Fontos, hogy Magyarország megmaradjon Magyarországnak, (…) és száz év múlva is magyarul beszéljenek hazánkban – fogalmazott, hozzátéve: „elutasítják az európai egyesült államok lázálmát, és ehelyett azt szeretnék, hogy Európa továbbra is a nemzetek együttműködésén alapuljon”.

A 444.hu azt emeli ki: szombaton több Fideszes aláírásgyűjtő standnál az Európai Néppárt (EPP) logóival díszített ruhát viseltek a kormánypárti aktivisták. A lap szerint ez annak fényében különös, hogy a Fidesz nemrég felfüggesztette az EPP tagságát.

MTI, 444.HU