Dobri Lajos értesítése alapján: Fonyódi kishuszárok győzelmet arattak a kaposvári huszárok felett…

no persze azért egy kis kiegészítés kell a hősi eseményhez.

12 éve alakult az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium Fonyódon. Kezdettől fogva több közös programjuk volt a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesületével, akik kicsit irigykedve szemlélték a lelkes kis csapatot.

Ebből következett az, hogy ők is az idén megalakították a Somogyi Huszár Egyesületen belül a Kaposvári Kishuszár szakaszt, kifejezetten lovas huszár nevelés szempontból, melynek jó házigazdája a Meistro Lovastanya. Így aztán nem véletlen, hogy a 12. szülinapra meghívták a kaposvári huszárokat is. Volt ott kiállítás, zászlófelvonás, megnyitó, kishuszár avatás, kopjafa avatás, koszorúzás és természetesen toborzó, ahol vagy tánccal, némi itallal, vagy éppen kötéllel sikerült újonc huszárokat verbuválni. De, amit mindenki a legjobban várt, késő délután kezdődött a nagy csata. A résztvevők között a négyéves kortól a nyolcvanegyéves Varga Károlyig több százan vettek részt Balog Dezső huszár főhadnagy szakszerű vezényletével. No, hát itt maradtak alul a kaposvári kishuszárok, DE csak azért, mert a koreográfia szerint az osztrák sereg szerepét kellett eljátszaniuk. Minden esetre örvendetes volt látni a sok apró hagyományőrzőt. Székely Tibor a Magyar Huszár és Katonai Szövetség országos parancsnoka elégedetten nyugtázta, hogy ő már kicsit megöregedett, de az utódja valahol itt van a sok fiatal nebuló között.

A rendezvényt megtisztelte a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke Huszti Gábor, a fonyódi alpolgármester Erdei Barnabás, a Nemzeti Lovas Díszegység tagja és számos magas rangú és rendű hagyománytisztelő.

Nagy gratuláció Domina Katalinnak és Domina Barnabásnak az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium alapító-vezetőinek a kitűnő programhoz!

Meiszterics László hő. huszár őrmester

Forrás: Dobri Lajosné Facebook oldala