Csorba György értesítése alapján: A megújult mezőcsáti strand várja a vendégeket

Fotó boon.hu

Ez még csak a kezdet, hisz elengedhetetlenek a folyamatos fejlesztések.

A közelmúltban adták át a teljes egészében megújult mezőcsáti strandot. Az eseményt a Lila Akác Nyugdíjas Klub nótacsokra nyitotta meg. A rendezvényen tiszteletét tette Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki megnyitóbeszédében kiemelte, hogy ez még csak a kezdet, hisz elengedhetetlenek a folyamatos fejlesztések, bővítések.

Siposné Horváth Anita, Mezőcsát város polgármestere beszédében beszámolt a strand felújításának momentumairól, valamint megköszönte a projektben érintettek és az önkéntesek, dolgozók munkáját.

Számos attrakcióval

„Úgy gondolom, a mezőcsáti strand az, mely jelen pillanatban a legjobban érdekli az embereket. Elkészült a strand és megkaptuk az engedélyeket, így 2021. augusztus 13-ától várjuk a fürdőzni vágyó vendégeket. Korábban beszámoltunk arról, hogy Mezőcsát Város Önkormányzata 500 millió forintot kapott a fürdő fejlesztésére, a 2018. évi L. törvény Magyarország 2019. évi központi költségvetéséből. A legnagyobb attrakciónk egy új és korszerű vízforgatós családi élménymedence, amely több élményelemet is tartogat majd az ide látogatóknak, a gyermekektől egészen az idősebb korosztályig. A jelenlegi nagy termálvizes medencénk a töltő-ürítő rendszerét megőrizte, de élményelemekkel gazdagodott. A meglévő fogadóépületünk is felújításra került, mely a jegypénztárt, a mosdókat és zuhanyzókat foglalja magába. Kiépítésre került a fürdő előtt lévő parkolónk és a közvilágítás is. A fedett medencés épületünk teljes felújításon esett át. Természetesen a közművek fejlesztése és kiépítése sem maradhatott el” – osztotta meg lapunkkal Siposné Horváth Anita.

A szalag átvágását követően elfoglalhatták az új medencét a fürdőzők és egy vízi tornán vehettek részt Tóth Gyula mestertanár vezetésével. A nap további részében a népszerű DJ Balaton Endre szolgáltatta a talpalávalót.

Forrás: baon.hu