Alapításának 150. évfordulóját ünnepli a Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a KPE országos elnökségének tagja, megyei Elnökünk, minden képviselő számára mintaként szolgálhat. Keresi és megtalálja azokat a lehetőségeket, amelyek biztosítják választókerületének töretlen fejlődését. Ott van az ő munkája a gazdaságfejlesztés, az oktatás, a kultúra, a sport minden választókerületi fejlesztésénél. (kpe)

Az ünnepi tanévnyitót megtisztelte jelenlétével Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Juhász Zoltán Nagykálló város polgármestere és Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja.
A jeles évfordulón fát ültettünk az iskola udvarán, emléket állítva az intézmény múltjának, irányt mutatva jövőjének, melyet Nagykállóban mind a város, mind a lakosság támogat.

Báró Eötvös József egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter szavaival: “Egyedül ott fejlődik ki életre való, maradandó és az emberi polgárosodásra valóban gyümölcsöző műveltség, ahol a művelődés szükségességének érzete magából az összes nép életéből képződik ki”.

Forrás és fotók: dr. Simon Miklós Facebook oldala