A spanyol jobboldal vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor

Budapest, 2021. november 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Santiago Abascalt, a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökét a Karmelita kolostorban 2021. november 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerda este a Karmelita kolostorban fogadta Santiago Abascalt, a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Santiago Abascalt, a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökét a Karmelita kolostorban 2021. november 17-én

A tárgyaláson – melyen részt vett Novák Katalin miniszter, illetve Győri Enikő és Jorge Buxadé EP-képviselő is – szó esett az Európa jövőjére vonatkozó közös elképzelésekről; a határok, a nemzeti szuverenitás és a családok védelméről, illetve az európai jobboldal együttes fellépéséről a globalista baloldallal szemben. Az egyeztetésen a pártelnökök áttekintették az európai konzervatív pártok összefogása érdekében szükséges soron következő lépéseket – mondta el Havasi Bertalan.

A Vox az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakció tagja az Európai Parlamentben, a Fidesszel szoros kapcsolatot ápol. A szerdai megbeszélésen elhangzott: a Vox képviselői mindig kiállnak Magyarország mellett Brüsszelben; felemelték a hangjukat akkor is, amikor Budapesten vizsgálódott az Európai Parlament úgynevezett LIBE-bizottsága.

A sajtófőnök emlékeztetett: legutóbb november 3-án videokonferencia keretében tárgyalt Orbán Viktor egy új európai politikai szövetség létrehozásáról Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével és Mateusz Morawieckivel, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) alelnökével, Lengyelország miniszterelnökével.

December 3-án és 4-én pedig a PiS meghívására a Fidesz elnöke Varsóba látogat, ahová a lengyel kormányzó párt a júliusi közös deklarációt aláíró jobboldali pártok képviselőit hívta meg Európa minden részéből.

Forrás: MTI, demokrata.hu