Zöldebb és élhetőbb lesz Balatonfüred

Fotó: Sági Ági, napló

Sajtótájékoztatót tartottak a Zöld város pályázat kapcsán a felsővárosban. A projektre közel egymilliárd forint áll majd rendelkezésre.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, hogy a projekt értéke 965 millió forint, amihez az önkormányzat 876 millió forint összegű támogatást nyert. Ebből az összegből a Kossuth utcától délre található tömb rehabilitációja valósulhat meg. Utcafronti épületeket renoválnak vagy bontanak el, de újak is épülhetnek majd. Bóka István hangsúlyozta: a felújítás két helyszínt, összesen 16 ezer négyzetmétert érint. Létesül majd egy szolgáltató épület közösségi térrel, ami a fúvósoknak és a vegyes karnak adhatna otthont, és megújulhat a lakótelep csücskében a kerékpárút melletti zöldfelület is. A rendezésre váró területen a város már több ingatlant megvásárolt, de még továbbiak megvásárlása vagy kisajátítása várat magára. A város Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől ígéretet kapott a projekt későbbi továbbvitelére is. A sajtótájékoztatón Illés Hajnalka, a választókerület önkormányzati képviselője megköszönte a szintén jelen lévő Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek a pályázat sikerességéhez nyújtott támogatását. Kontrát Károly elmondta, hogy sokat küzdöttek ezért a pályázatért. Mérföldkőnek tekinti ezt a fejlesztést, hiszen a város turisztikai célú fejlesztése az elmúlt időszakban nagyon sikeres volt, aminek révén Füred országos figyelmet kapott. Most azoknak a városlakóknak is kedveznek ezzel a fejlesztéssel, akik nem a turizmusból élnek. A felsőváros központja is megújulhat, az itt élők életminősége is javulhat. A Zöld város városfejlesztési koncepcióval 2025-re további 5 százalékkal nő a zöldfelület nagysága. (Forrás: veol.hu).

Papp Tamás a Veszprém Megyei Közgyűlés és a KPE Országos Elnökségének a tagja, a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém megyei szervezetének az elnöke örömmel nyugtázza a Balaton partján elterülő város további fejlesztését. Dr. Paál Sándorral, a KPE választókerületi megbízottjával együtt kiemelkedőnek látják Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő választókerületi munkáját, amelynek a során hatalmas részt vállalt sor más fejlesztés mellett a balatonfürediek életkörülményeinek a javításában. Papp Tamás és Paál Sándor arra kér mindenkit most, hogy a felemelkedés, a stabilitás és a biztonság megőrzése érdekében április 8-án, vasárnap menjen el szavazni és az egyik szavazatát adja a Fidesz-KDNP országos választási listájára, a másik szavazatát pedig a választókerületéért szakadatlanul sokat dolgozó Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselőre. Most a hazánk jövője a tét. Csak a Fidesz-KDNP. (KPE)