Visszaütött a rendőrség leszerelése: több afroamerikait gyilkolnak meg ma, mint a BLM mozgalommá válása előtt

Fotó Kent Nishimura, Getty Images

Több halálos kimenetelű bűncselekményt követnek el ma az amerikai fekete közösség ellen, mint a – többek között – rendőrségi források megvonását követelő BLM-mozgalom 2020-as kiszélesedése előtt – derült ki a Fox News amerikai hírcsatornának nyilatkozó szakértők véleményéből. Egy jogászprofesszor szerint a mozgalom „túlságosan a rendőrökre összpontosít”, és nem veszi figyelembe, hogy a feketék kárára elkövetett gyilkosságok „97–98 százalékban egyáltalán nem köthetők a rendőrséghez”.

A Black Lives Matter (A fekete életek számítanak, BLM-) mozgalom által elindított, 2020 nyarán az Egyesült Államokon, majd Nagy-Britannián végigsöprő tüntetési hullám során a fekete közösségek a rendőrségi források megvonását, továbbá a „fehér felsőbbrendűség” felszámolását követelték. Így kívántak javítani az USA-ban élő afroamerikaiak helyzetén.

Az FBI által nemrég közzétett gyilkossági statisztikák azonban azt mutatják, hogy az afroamerikaiak nem hogy nem profitáltak a BLM követeléseiből, de 2020-ban több fekete vesztette életét, mint az azt a megelőző tíz évben bármikor

– erősítették meg szakértők a Fox News hírportáljának.

Forrás: hirado.hu