Választásaink

Fotó: Mészáros Mátyás, kislaföld.hu

Attól kezdve, hogy éledezik az emberi lény elméje, halálunkig nap, mint nap, számtalan dologban kell választanunk, döntenünk.

A még járni és beszélni sem tudó kisbaba is elgondolkodik azon, hogy a csörgőért, vagy a cumiért nyúljon-e, később már a hintaló, a baba, vagy a mozdony között válogat.

A bölcsiben, az oviban és az iskolában is határoznunk kell arról, hogy kivel barátkozunk, kivel játsszunk együtt.

Serdülőként, fiatal felnőttként szerelmünk tárgyát választjuk ki, később pedig azt a személyt, aki – lehetőség szerint – életünk végéig a társunk lehet.

Folyamatos útkeresést és döntést igényel az a nagyon nagy kérdés, hogy miben higgyünk, mely vallás nézeteit fogadjuk el, avagy vessük el.

Nekünk hitvallásunk a hármas jelszó: Isten, Haza, Család

Elég fiatal korban dönteni kell arról is, hogy milyen tanulmányokat folytassunk, milyen életpályát válasszunk, majd pedig az iskolai évek befejeztével döntést igényel a munkahely választás is.

Természetesen nap, mint nap az élet legapróbb területein hozunk döntéseket, hogy éppen almát, vagy körtét vásároljunk-e, ezt a piacon, vagy az áruházban tegyük-e meg és a ruhaválasztástól elkezdve, az elolvasandó könyvig, megnézendő színdarabig választunk, döntünk.

Magyarországon négy évente döntenünk kell arról, hogy részt vegyünk-e az országgyűlési képviselők megválasztásán és ennek során melyik pártra és személyre adjuk le szavazatunkat.

2018-ban április 8-án lesz az a nap, amikor döntenünk lehet, és szerintem döntenünk kell arról, hogy az elkövetkezendő négy évben kik vezessék az országot?

A Polgári Kisgazdák minden választásra jogosult magyar embert arra bíztatnak, hogy ezt a lehetőséget jogként és kötelességként felfogva járuljon az urnához. Ennek során az elmúlt évek nagyvilági és európai történéseit is átgondolva, a pártprogramokat ismerve, a velünk szövetségben lévő FIDESZ-KDNP listát és személyt támogassunk, Magyarország és minden magyar érdekében, mert nekünk Magyarország az első!

Bort, Búzát, Békességet

Dr. Bakos Zoltán