Ünnepi Könyvhét 2024-ben

Fotó Femina

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2024-ben  megszervezte az Ünnepi Könyvhetet, idén immár 94. alkalommal!

23. alkalommal került sor ezzel egyidejűleg a Gyermekkönyvnapokra is. Ez a kortárs magyar irodalom legnagyobb ünnepe, csak Budapesten három tágas helyszínen került sor kiállításra, dedikálásra.

170 kiállító, 150 stand,1.000 dedikálási lehetőség várta az érdeklődőket.

Idén az időjárás is kedvezett a szabadtéri rendezvénynek, így a látogatók tömegei keresték fel a legjelentősebb fővárosi irodalmi eseményt.

Senkit nem szeretnék megbántani, így a szerzők vagy kiadók közül senkit nem emelnék ki, egyszerűen örülök annak, hogy még mindig vannak írók-szerzők, kiadók, és főleg hagyományos olvasók, akik tehát a  papírra nyomtatott szövegre kíváncsiak!

Egyetlen dolgot azért szeretnék kiemelni, ami személyesen is megérintett: Takaró Mihály és szerzőtársa Herczeg Ferencről jelentetett meg egy rég várt kiadványt. A sokáig betiltott, elfeledett írófejedelem csak a közelmúltban kezdte újra elfoglalni helyét a magyar közéletben, irodalomban, és érettségi tétel is lett a diákok számára.

Nekem szerencsém volt, a családi könyvtárban már igen fiatalon módom volt megismerni, elolvasni Herczeg Ferenc műveit, a mai napig szeretem írásait, kikapcsoló, kedves és egyben tanulságos olvasmányok.

Bízom abban, hogy a Polgári Kisgazdák is megtalálták az egyéni ízlésüknek megfelelő és tetsző olvasmányokat, kívánok kellemes és hasznos kikapcsolódást!

Dr.Bakos Zoltán KPE szakértő