Új bútorokat kaptak az Idős Otthon lakói Abasáron

Korszerű kórházi bútorok. - A kép forrása: gysgy.hu

A helyi önkormányzat közreműködésével egy külföldi adománynak köszönhetően olyan ­használati tárgyakat kapott a településen működő Integrált Szociális Intézmény, amelyek a bentlakásos otthonban élők mindennapjait segítik.

Az Abasári Idős Otthonban. – A kép forrása: gyongyostv.hu


Korszerű és elektromos kórházi ágyakra cseréltük ki a régieket, s a berendezések igazán hasznosnak bizonyultak – közölte az intézmény vezetője, Vámosné Szepes Katalin, aki hozzátette, emellett az épület elavult nyílászáróit is folyamatosan felújítjuk. Megtudtuk: az idősotthonban jelenleg kilencven ellátottat gondoz, akiket huszonkét szakember lát el. Az egészségügyi ellátás, mentálhigiénés foglalkozás, rehabilitációs feladatok, valamint a hivatalos ügyekben való segítségnyújtás is része a munkánknak, de ezeken túl is igyekszünk a lakóinknak hetente színes és hasznos programokat kínálni, most éppen farsangra készülnek a lakók – magyarázta a vezető. Sajnos jelenleg nincs több hely az intézményben, pedig közel ennyien szeretnének még ide bekerülni. (Forrás: heol.hu)

Dr. Ördög István, a Kisgazda Polgári Egyesület Heves Megyei Szervezetének az elnöke: a Polgári Kisgazdák az idős-gondozást kiemelt feladatnak tekintik. Alá kívánják húzni, hogy a negyedik Orbán-kormány a korábbi kormányzati ciklusaihoz hasonlóan különösen két kiemelt feladatot lát maga előtt. Az egyik a családok segítése a gyermeknevelés terén, ami nagyon fontos, a másik pedig az idősekről történő gondoskodás. A Polgári Kisgazdák a Kormány mindkét törekvését örömmel üdvözlik és messzemenően támogatják. (KPE)