Turisztikai komplexumot adtak át a szabolcsi Érpatakon

Egykori parasztház szobája Érpatakon- - A kép illusztráció. - A kép forrása: ingatlantajolo.hu

Dr. Nagy István agrárminiszter: nincs még olyan magyar szó, amely azt a vidéki életérzést fejezné ki, amelyre egy 21. századi stresszes és nyüzsgő városban élő embernek szüksége lehet. Családi beruházásban épült turisztikai komplexumot adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon.

A 600 millió forintból felépített, Zsindelyes és Cottage-nak (Kottécs-nek) elnevezett épületegyüttes avatóünnepségén Nagy István agrárminiszter azt mondta, a cottage-ra nincsen még olyan magyar szó, amely azt a vidéki életérzést fejezné ki, amelyre egy 21. századi stresszes és nyüzsgő városban élő embernek szüksége lehet. A cottage egy nyugodt, kikapcsolódást biztosító hely, amely egyszerűségével, békességével és alapvető értékeivel igyekszik bemutatni a táj gasztronómiáját – fogalmazott Nagy István. A Zsindelyes Cottage látogatói megismerhetik egyebek között a környék egyik leghíresebb termékét, az újfehértói fürtös meggyet, valamint a belőle készült – földrajzi eredetvédettséget és európai uniós oltalmat egyaránt élvező – meggypálinkát. Papp József, a beruházó Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány elnöke, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdét és a Zsindelyes Kóstolóházat üzemeltető cég tulajdonosa elmondta, 2008-ban adták át a pálinkafőzde közelében megépült kóstolóházat, majd – az angol vidéki gazdaság, a cottage mintájára – létrehozták a helyben megtermelt alapanyagokat felhasználó gasztronómiára, a nyugodt környezetre és a közvetlen vendéglátásra épülő turisztikai komplexumot. A hét egységből álló cottage-ban a kóstolóház mellett kisebb és nagyobb rendezvények megtartására alkalmas fogadó, kápolna, négy faház és egy apartman, a pálinkafőzést bemutató terem, egy száztíz fás meggyliget, valamint egy mesterséges tó kapott helyet. Az eseményen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében a beruházó Papp és Kecskés családot méltatva azt hangsúlyozta, hatalmas erő és kreativitás kell ahhoz, hogy egy vállalkozó vagy gazdálkodó helyben fellelhető értékekre támaszkodva találja meg a lehetőségeket és a boldogulást, és ezen keresztül segítse egy térség felemelkedését. Seszták Miklós, a Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos beszédében leszögezte: igenis lehet a „három aranykoronás” nyírségi homokon minőségi turisztikai kínálatot létrehozni. A tizenegy alkalmazottat foglalkoztató komplexumban a tervek szerint esküvőket, családi rendezvényeket, céges összejöveteleket egyaránt tartanak majd. (Forrás: AM/MTI)

Dr. Simon Miklós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületének az országgyűlési képviselője, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Szervezetének az elnöke és a KPE országos elnökségi tagja: országgyűlési képviselőként 1998 óta állok a megye lakóinak a szolgálatában. Az elmúlt 20 esztendő nagyon sok küzdelemmel telt el, de nem volt hiábavaló. Mára egyre világosabb, hogy a negyedik Orbán-kormány idejére beérett annak a temérdek munkának a gyümölcse, ami Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye lakóinak a felemelkedését szolgálja. (KPE) – A Képen Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének az elnöke és a KPE Országos Elnökségének a tagja. – A kép forrása: opsz.hu.