Több pénz jut beruházásra Veszprémben

Fotó: Botár Gergely, kormany.hu

Az új Gyulafirátóti Óvoda építésére tervezett saját forrás megemeléséről is döntött hétfői rendkívüli ülésén a megyeszékhely képviselő-testülete.

A hétfői közgyűlésen esküt tett a napokban megválasztott új képviselő, Kovács Áron (Fidesz-KDNP), majd a testület egyhangúan választotta meg őt az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság tagjává és alelnökévé Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) helyére. Az új képviselőt beválasztották a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottságba a tagságáról lemondó Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő helyére. A képviselők arról is döntöttek, hogy az önkormányzat a jövő évi költségvetés terhére 46,2 millió forint pénzügyi kötelezettséget vállal saját forrása fedezeteként a Gyulafirátóti Új Óvoda megépítésére. A beruházásra az európai uniós TOP – programban a támogatási szerződés 2017-es módosítása után mintegy 640 millió forint összegű forráshoz jutott az önkormányzat, ami azonban további kiegészítést igényelt. A Posta utcában újonnan felépülő intézményben öt óvodai és egy bölcsődei csoportszobát alakítanak ki, a mostani döntés a beruházás kivitelezési munkálatainak a megkezdéséhez volt szükséges. Pályázatot nyújt be a Veszprémi Önkormányzat a helyi közösségi közlekedés támogatására. A központi költségvetésben mintegy kétmilliárd forintos keret áll rendelkezésre, a támogatás felosztásáról 2018. októberig döntenek. (Forrás: veol.hu/Marton Attila)

Papp Tamás, a Veszprém Megyei Közgyűlés és a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének a tagja, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság és a Polgári Kisgazdák Veszprém Megyei szervezetének az elnöke: nagy örömmel tölt el bennünket Kovács Áron választási győzelme, ami egyértelműen bizonyítja a Fidesz Magyar Polgári Szövetségbe és a KDNP-be tömörült politikai erők helyes közéleti irányvonalát, ami mára elnyerte a lakosság túlnyomó többségének a bizalmát. A bal-liberális vélemények szerint a mostani időközi választás nem volt hiteles, mert viszonylag alacsony volt a részvétel. Ezzel szemben az a helyzet, hogy április 8-án meg magas volt a részvétel és akkor is a Fidesz-KDNP jelöltje győzött. Most úgy néz ki a dolog a bal-liberálisoknál, ha alacsony a részvétel, akkor az a baj, ha magas, akkor meg az. Keserves dolog a tükörbe nézés, de, ha megtennék, akkor megláthatnák, hogy koncepciótlan össze-vissza beszéddel a választó polgárok bizalmát nem lehet elnyerni. A megoldás a folyamatos és előre jól megtervezett munka, a folyamatos építkezés, a lakosság szolgálata. A Fidesz-KDNP Szövetség pontosan ezt teszi. Amíg ezt az ellenzék nem képes felismerni, addig a számukra mindig „savanyú marad a szőlő”. A folyamatos építkezés és a lakosság szolgálatának a jegyében újul meg a Gyulafirátóti Új Óvoda is. (KPE)