Több intézkedést tervez a kormány, amellyel a rezsiköltségek csökkentését segíti

napelemek-napkollektor.hu

Újabb korszerűsítési roham indulhat Magyarországon. Sokan kezdtek, kezdenek energiatakarékossági fejlesztésbe, hogy így spóroljanak a rezsiköltségeken. A kormány több olyan intézkedést tervez, amelyekkel segíteni tudják ebben az embereket. Az a cél, hogy senki ne lépje túl az átlagfogyasztást. A szakértők szerint az energetikai fejlesztések rövid időn belül, akár néhány év alatt megtérülnek – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyre nagyobb a kereslet a napelemek iránt, a rendszert telepítő szakemberek alig győzik a munkát, olyan sok megrendelésük van.

„Sokszorosára nőtt az érdeklődés a napelemrendszerek telepítése iránt. Sokan, akik idáig gondolkodtak, vagy csak fontolgatták, hogy telepíttetni fognak, most a rezsiköltésgek változása miatt belevágnak és minél előbb szeretnék, hogy a házuk tetején napelemrendszer legyen” – mondta Surányi Norbert, Surányi-Építő Kft. ügyvezetője.

Az ajtók, ablakok cseréjére is nagy a kereslet.

A hatlégkamrás, háromrétegű üveggel ellátott műanyagablak tökéletesen szigetel, így télen akár több fokkal is melegebb lehet a lakásban.

Épület-korszerűsítési hullám indult az országban

A homlokzati hőszigetelések száma megduplázódott az elmúlt egy hónapban, a napelem piaca pedig valósággal felrobbant – ez derül ki a Gazdaságkutató Intézet legfrissebb felméréséből is.

A családok 20 százaléka tervez energetikai felújítást, hogy csökkentse a rezsiköltségét.

Az energetikai fejlesztések rövid időn belül, akár néhány év alatt megtérülnek – mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke az M1-nek. Hangsúlyozta: jelentős fellendülés tapasztalható, így az építőipar is újabb lendületet vehet. A beruházások főként a mikro-és kisvállalkozásoknak adnak munkát.

Több intézkedést is tervez a kormány, amely segíti a rezsiköltségek csökkentését. Ezek kidolgozása már folyamatban van

– erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a kormányinfón. Gulyás Gergely kiemelte: az a cél, hogy senki ne lépje túl az átlagfogyasztást.

Az energetikai korszerűsítéseket az év végéig még az otthonfelújítási programból is lehet fedezni. A gyermeket nevelő családok akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak.

Forrás: hirado.hu