Szigorított Ausztria a migráció ellenőrzésén

Fotó AFP, Sefa Karacan

Ausztria szigorította a migráció ellenőrzését, és az első pozitív eredményeket is látja. A menedékkérők száma csökkent, míg a letartóztatott embercsempészek száma nőtt.

Ausztria megszigorította a migráció ellenőrzését és már látja az első pozitív eredményeket – hangzott el az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) magyar nyelvű adásában. Mint a pénteki összeállításból kiderült, múlt év vége óta osztrák rendőri egységeket küldtek Magyarországra, Szerbiába és Észak-Macedóniába, hogy megakadályozzák az illegális migránsok továbbutazását Nyugat felé.

Az ORF szerint az első eredmények már látszanak, hiszen december óta ötvennyolc embercsempészt tartóztattak le Burgenlandban.

Az orgánum idézi Gerhard Karner osztrák belügyminisztert, aki úgy vélte, az embercsempészek most már Szlovákián, Cseh- és Olaszországon keresztül próbálnak átjutni, ami enyhíti a Bécsre nehezedő nyomást. Az első félévben Ausztriában harminc százalékkal apadt a menedékkérők száma, míg Németországban tovább emelkedett és 2016 óta rekordszintet ért el.

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230811-szigoritott-ausztria