Szerbiában és Romániában ismét nőtt a fertőzöttek száma/ 4069-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon, 3 beteg

Fotó Adó Online

A szombati, az előző napinál 2500-zal kevesebb tesztelés eredményeként hárommal több, 76 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szerbiában. Aleksandar Vucic szerb elnök közölte: a járványhelyzet nem indokolja a június 21-ére tervezett általános választások elhalasztását. A Népszava megjegyzi: bár a Szerb Haladó Párt lemondta a választási rendezvényeket, Vucic felelőssége mégis teljesen egyértelmű, hiszen az előrehozott választások kiírása után szinte minden korlátozást egyik pillanatról a másikra feloldottak.

Romániában vasárnapra ismét 300 fölé ugrott az új típusú koronavírusos megbetegedések napi száma. Legutóbb május 9-én jegyeztek háromszáz fölötti értéket. A hivatalos adatok azt jelzik, hogy immár hatodik napja növekszik az újonnan diagnosztizált fertőzések száma.

MTI, PORTFOLIO.HU, NEPSZAVA.HU

4069-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon, 3 beteg elhunyt (adatközlés: koronavirus.gov.hu, 2020.06.14.08:56)

Öttel, 4069-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel. Három beteg meghalt, ezzel az elhunytak száma 562-re emelkedett. 2482-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1025. Az aktív fertőzöttek 40, az elhunytak 60, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint jelenleg 7 287-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 233 742.

Alacsony a magyar lakosság átfertőzöttsége – áll a KSH és a négy magyarországi orvosegyetem közös koronavírus-felmérésében. Mag Kornélia, a KSH elnökhelyettese az InfoRádióban közölte, előzetesen 30-80 ezer közötti fertőzöttre lehetett számítani, lényegi változás ebben nem lesz. A vizsgálat előzetes eredményei szerint Magyarország átfertőzöttsége 0,6-0,7 százalékos lehet – tette hozzá Mag Kornélia. Jelezte azt is: az ősz folyamán pedig újból elvégzik ezt a felmérést, azért, hogy folyamatában vizsgálni lehessen a változást.

KORONAVIRUS.GOV.HU, NAPI.HU