Pénz – Sztár vetélkedőn mérkőztek meg a diákok

A vetélkedő "izgalmas" pillanatai. - A kép forrása: delmagyar.hu
Pénzügyi, gazdasági és vállalkozási témában versenyeztek ma (csütörtökön) délután a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságán a legügyesebb diákok. A 6. Pénz – Sztáron több, mint 1100 csapat indult és a megye 5 legjobbja jutott tovább a mostani selejtezőbe. A száraz lexikális tudás helyett az életre való felkészültségen volt a hangsúly.

Pontban délután kettőkor kezdődött a 2018-as Pénz – Sztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási verseny megyei selejtezője. Hatodik éve mérik össze tudásukat a középiskolák és szakgimnáziumok, hogy kiderüljön, ki tudja legjobban hasznosítani a gyakorlatban a közgazdasági és a pénzügyi ismereteket. A versenyre országosan 1100 csapat jelentkezett, a mostani versenyhez a diákoknak 2 internetes fordulón kellett a legjobbak közé kerülniük. A verseny 10 feladata elsősorban a gyakorlatiasságot teszi próbára. Nem a lexikális, hanem a vállalkozásban, minden napi életben hasznosítható tudást pontozzák. A szakmai zsűri tagja a házigazda NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese, Kécskefalviné Szentesi Tímea és a főszponzor egy országos bank kecskeméti fiókjának vezetője, Madarasi Ágnes volt. A zsűri elnöke Dr. Kerekes Sándor a Budapesti Corvinus Egyetem professzora volt, aki köszöntőjében elmondta szerinte igazából az út fontos, amin eddig eljutottak és a tudás, amivel közben gyarapodtak. (Forrás: NAV Kecskemét, Pénz – Sztár vetélkedő)

KalKalmár Pál, a Kisgazda Polgári Egyesület Bács-kiskun Megyei szervezetének az elnöke, Solt város polgármestere. – A kép forrása: solt.hu

Kalmár Pál, a Kisgazda Polgári Egyesület Bács-kiskun Megyei szervezetének az elnöke, Solt város polgármestere: nagyon fontos a fiatalok pénzügyi kultúrájának a fejlesztése. A Polgári Kisgazdáknak nagy örömöt okozott ennek a nagyszerű vetélkedőnek a híre. Bács-Kiskun megyében a Polgári Kisgazdák nagyon sok működő és eredményes mikro-, kis- és közepes vállalkozást szeretnének látni. (KPE)