Ötmilliárdos ivóvíz-fejlesztés Zalaegerszegen

A kép forrása: portfolio.hu

Csaknem ötmilliárd forint beruházással, Zalaegerszeget és öt környékbeli települést érintő program indult az ivóvíz minőségének javítására és a vízellátás fejlesztésére – közölte a zalai megyeszékhely polgármestere kedden. Balaicz Zoltán a bruttó 4,7 milliárd forintos, a Széchenyi 2020 program keretéből finanszírozott program zalaegerszegi nyitórendezvényén elmondta: a megyeszékhelyen kívül Zalaszentiván, Zalaszentlőrinc, Bocfölde, Sárhida és Alibánfa lakóit érinti a fejlesztés.

A város keleti vízbázisára épülő beruházás a város többségi tulajdonában álló Zalavíz Zrt. pályázata révén, a Szabadics Zrt. kivitelezésében valósul meg és összesen 68 ezer lakos ellátását javítja. Tálosi Dániel, a Szabadics Zrt. projektvezetője kifejtette: jelenleg 24 kút szolgálja Zalaegerszeg keleti bázisán az ivóvízellátást. Több helyen azonban határérték feletti a víz vas-, mangán-, ammónia- vagy metántartalma, ezért hat új kutat fúrnak, és öt régebbit megszüntetnek. Több helyen kicserélik az elhasználódott csöveket, összesen 17 kilométernyi új vezetéket is fektetnek, Zalaszentivánon átalakítják a jelenlegi vízművet és itt új acél víztornyot is felállítanak a 2021 márciusáig tervezett befejezési határidőig – ismertette a projektvezető. (Forrás: Magyar Idők)

 

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének elnöke

  • A kép forrása: zaol.hu/kpe.hu

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének elnöke: a megye ivóvíz-ellátásában nagyon fontos lépés a mostani fejlesztés. A negyedik Orbán-kormány gondos munkáját dicséri az, hogy folyamatosan tudnak megnyílni a legfontosabb fejlesztéseket megalapozó pénzügyi keretek. (KPE)